Steinbit med Blåskjell og Persillesaus


 

Ingredienser til 4 Porsjoner
800 gram filet av steinbit
1 liter vann
2-3 ss salt.

Persillesaus:
1 grovhakket løk
50 g sellerirot i små biter
1 purre i ringer
4 ss smør
¼ ts timian,
½ ts basilikum
2 dl hvitvin.
1 dl matfløte
1 bunt persille.
salt, pepper
1 – 2 ss sitronsaft.
noen friske blåskjell
noen reker

Slik gjør du:
Kok opp vann med salt. Legg fiskestykkene i vannet og og la dem få trekke i ca 12 minutter.

Persillesaus:
Surr løk, selleri og den grønne delen av purren i smør til løken er myk. Tilsett timian, basilikum og hvitvin. La dette småkoke i 5 minutter. Tilsett matfløte og kok et par minutter til.

Hell sausen over i en foodprosessor sammen med persille. Kjør det hele til en jevn saus og smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Hell sausen tilbake i kjelen og varm den opp sammen med den hvite delen av purren skjært i tynne ringer.

Om du har en stavmikser så bruker du denne direkte kjelen i stedet for foodprosessor.

Legg noen blåskjell og reker i sausen og ved siden av fisken på fatet .

Serveres med kokte poteter.

 


 
OLE LØVOLD A/S - Tlf. 71 51 76 50 - Fax 71 51 54 88 - Mobil 90 85 51 69
Langøyneset - 6530 Averøy- Se oss på kartet- firmapost@olelovold.no