Stekt ishavsrøye med grønnsakblanding


 

Ingredienser til 4 Porsjoner
600 g ishavsrøyefilet
3 ss smør og olje til steking

Saltlake:
½ l vann
2 ss salt

Grønnsakblanding:
½ kålhode i strimler
8 – 10 einerbær
2 dl hvitvin
1 gulrot i skiver
4 sjalottløk i strimler
3 ss smør
2 ss finhakket gressløk
hakket persille

Slik gjør du:
Lag saltlaken og legg benfri ishavsrøyefileter 4 minutter i laken. Tørk godt. Varm opp smør og olje og stek fisken i 5-8 minutter.

Grønnsakblanding:
Kok kål, einebær og gulrøtter med hvitvin og evt. litt vann til den er mør. Hvis kålen er ny må gulrøttene koke litt først. Surr sjalottløken i litt av smøret og ha den sammen med kålen. Sil av hvitvinen og pisk inn smør, litt om gangen. Smak til med salt, pepper og ha i gressløk. Smak kålen til med salt og pepper og ha i frisk hakket persille.

Server den stekte fisken med sausen, grønnsakene og kokte poteter.

 


 
OLE LØVOLD A/S - Tlf. 71 51 76 50 - Fax 71 51 54 88 - Mobil 90 85 51 69
Langøyneset - 6530 Averøy- Se oss på kartet- firmapost@olelovold.no