Lutefisk


 

Ingredienser til 4 Porsjoner
3 kg lutefisk
2 - 3 ss salt
300 g frosne selskapserter
1 ss smør
salt
100 g bacon i skiver eller et stykke.
salt og grovmalt pepper

Lutefisk serveres oftest med ertestuing, bacofett og kokte poteter. Men lokalt er det mange ulike varianter av tilbehør, sirup, brunost, lefse, kålrotstappe for å nevne noe. Du kan også lage ertepuré av frosne selskapserter. Den får en frisk grønn farge og en smak som passer godt til lutefisken.

Slik gjør du:
Lutefisk avgir mye væske og det er derfor ikke nødvendig å koke den i vann.Vi anbefaler å koke lutefisken uten vann i stekeovnspanne.

Sett stekeovnen på 200 grader.
Legg fisken i en ovnspanne eller ildfast fat med skinnsiden ned.Dryss salt over lutefisken. Dekk med lokk eller aluminiumsfolie.
Settes i ovn ca 40 minutter ved 200 grader.

For mindre mengde lutefisk enn 3 kg tar det kortere tid.

Tips:
Lutefisken blir ekstra fast om den saltes noen timer før koking og skylles i kaldt vann før den tilberedes uten salt.

Baconet sprøstekes på panne.

Ertestuing
Kjør ertene i foodprosessor. Ha dem over i en kjele. Varm opp, tilsett smør og smak til med salt.

 


 
OLE LØVOLD A/S - Tlf. 71 51 76 50 - Fax 71 51 54 88 - Mobil 90 85 51 69
Langøyneset - 6530 Averøy- Se oss på kartet- firmapost@olelovold.no