Ovnsbakt pepperkveite

Dette trenger du til 4-6 porsjoner:

Bruk en kveite på 3 - 4 kilo
Nøytral olje (solsikke, mais eller soyaolje) eller smeltet smør
1 sitron
Salt og peppermix

Agurksalat
500 g agurk
1/2 ts salt
1 ss sukker
2 ss hvitvinseddik
1 ss finhakket frisk persille

Sandefjordsmør
3 dl fløte
200 g smør i terninger
2 ss sitronsaft
4 ss persille, finhakket
Salt og pepper

Slik gjør du:
Rens og vask fisken. Skrubb skinnet godt. Rút opp ryggskinnet som vist på bildet. Pensle fisken med nøytral olje eller smør og saften av èn sitron. Dryss på salt og peppermix. Legg fisken på bakepapir i stekeovnspannen og bak den ved 160 grader i 20 – 40 minutter, avhengig av størrelse.

Agurksalat
Skjær agurk i tynne skiver eller lange strimler. Bland sukker, salt og eddik og hell dette over agurken. La dette marinere i minimum 1 time. Smak til og ha i frisk persille.

Sandefjordsmør
Kok opp fløte og reduser ned til det halve. Pisk inn kaldt smør, litt om gangen til sausen tykner. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Ha i finhakket persille like før servering.

Alternativt tilbehør:
I stedet for Sandefjordsmør kan du bruke rømme eller en Hollandaise-saus.
Som grønnsaker så passer gulrot og brokkoli godt. Ovnsbakte tomater, asparges eller aspargesbønner er også godt til kveite..


Tilbake


 
OLE LØVOLD A/S - Tlf. 71 51 76 50 - Fax 71 51 54 88 - Mobil 90 85 51 69
Langøyneset - 6530 Averøy- Se oss på kartet- firmapost@olelovold.no